Gonçalo Lopes
Covilhã, Portugal
2019
@lgoncalolopes
Tree House is a housing project developed for artists who visit the city in the space of a few weeks in order to develop some kind of work.
At the start, it is possible to observe two volumes. There is a clear lack of visual coherence between the two. It was assumed from the principle of assuming different volumes for different situations. For in the larger volume, opaque and purely functional, are included the access and sanitary facilities. Unlike the other volume, this one is a little smaller and with enough light, which brings reason to the event. In this same volume, there are suspended platforms that give the impression that they are floating in space thus creating a diagonality of spaces.
Issues such as placement of food preparation space and storage were quickly resolved by creating a cabinet in the smaller, imperceptible volume, crosses the total right foot of the space in it allowed to use on any platform. There is access to the roof, where the view of the Serra da Estrela fills the landscape.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
You May Also Like